Кабмін затвердив макропрогноз на 2020 рік / фото УНІАН

Кабінет міністрів затвердив оновлений макроекономічний прогноз, підготовлений Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Читайте такожУряд підготує проект бюджету-2020 до другого читання до 3 листопада

Про це на брифінгу після засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Відео дня

За його словами, консервативний варіант макропрогнозу передбачає зростання валового внутрішнього продукту на рівні 3,7%, а оптимістичний - 4,8%.

"За консервативним сценарієм Міністерство економіки по суті повторило прогноз Світового банку", - сказав він, додавши, що "за оптимістичним прогнозом Міністерство економіки бачить економічне зростання на рівні 4,8%".

Прем'єр зазначив, що макропрогноз, затверджений у травні цього року, передбачав зростання ВВП в 2020 році на рівні 3,3%.

Як повідомляв УНІАН, 22 жовтня Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства презентувало оновлений макроекономічний прогноз, за яким у 2020 році передбачається зростання ВВП України на рівні 3,7% (консервативний сценарій) і на рівні 4,8% (оптимістичний сценарій).

2 вересня Гончарук заявив, що завданням нового уряду є зростання української економіки як мінімум на 40% за п'ять років. За його словами, для забезпечення завдання Кабміну щодо збільшення економічного зростання в найближчі п'ять років, ВВП України в 2020 році має зрости на 5%, а в 2021-2024 роках - збільшуватися як мінімум на 7% на рік.