Ілюстрація REUTERS

Національний банк України, як і раніше, очікує отримання першого траншу від Міжнародного валютного фонду щодо обговорюваної нової програми до кінця року.

Читайте такожНБУ підвищив прогноз зростання економіки України

Про це заявив голова НБУ Яків Смолій під час брифінгу.

Відео дня

«Макропрогноз, який ми оприлюднюємо, передбачає підписання угоди з Міжнародним валютним фондом цього року та отримання траншу цього року», - сказав Смолій.

При цьому голова НБУ відзначив, що обсяг нової програми поки не обговорювався, тому про суму першого траншу говорити передчасно.

Також Смолій нагадав про майбутній візит місії МВФ в найближчі тижні, але не назвав точної дати.

«Дату на сьогодні не визначено, але ми очікуємо, що це станеться найближчим часом», - сказав голова НБУ.

Говорячи про перелік питань, обговорення яких очікується з приїздом місії, він назвав бюджет України на 2020 рік, відновлення відповідальності за незаконне збагачення, судову реформу, питання ринку землі.

Довідка УНІАН. Чергова оціночна місія МВФ працювала в Києві з 12 по 26 вересня. За підсумками місії в МВФ заявили, що обговорення нової трирічної програми розширеного фінансування для України продовжиться в найближчі тижні.

За підсумками переговорів з українською делегацією в США директор Європейського департаменту МВФ Пол Томсен на брифінгу заявив, що місія Фонду в найближчі тижні знову відвідає Київ для обговорення нової програми розширеного фінансування EFF для України.