Вартість контрабанди становить приблизно 100 тисяч доларів / фото УНИАН

У рейсовому автобусі, який прямував за маршрутом "Аахен – Київ" через КПВВ "Краковець", знайшли 33 пари елітного взуття та запчастини для дорогих авто.

Читайте такожГолова митниці відповів Богдану на заяву, що у Нефьодова «дуже не вдається»

Про це повідомив голова митної служби України Максим Нефьодов на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

"Контрабанда тижня. Ось вам приклад "контрабанди", який більше відповідає стереотипам. Їде собі рейсовий автобус "Аахен-Київ" через Краковець, а в ньому 33 пари елітного взуття (оті чобітки на сайті Fendi по $1490) і 770 різних автозапчастин для Mercedes, Porsche та Land Rover", - написав він.

За словами Нефьодова, товар було вилучено та складено протокол. Попередня вартість контрабанди становить приблизно 100 тис. доларів.

"Суттєва кількість контрабанди на західному кордоні так і виглядає - сотні чи тисячі бусиків та фур, які щось потроху тягнуть. І боротьба - це регулярні затримання. Якщо вийдемо на системні вилучення хоча б кожної восьмої партії - економіка таких порушень стане для контрабандистів сумнівною..." - зазначив він.

Нефьодов наголосив, що окремим питанням є встановлення провини.

"Тут треба працювати із правоохоронцями з виявлення реальних організаторів. Водій просто взяв якусь суму за провезення. А хто замовив доставку? І в якому бутику та автосалоні це мало продатись? На ці питання митниця сама дати відповідь не може..." - резюмував голова митниці.

Як повідомляв УНІАН, раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук дав місяць на виправлення ситуації з контрабандою на митниці, а також закликав правоохоронні органи припинити "кришувати" контрабанду або звільнити займані посади.

27 жовтня Гончарук заявив, що контрабанда в країні не припиняється, в зв'язку з чим пообіцяв змінити керівництво митниць в усіх областях.