Джек Ма / REUTERS

Засновник китайського інтернет-гіганта Alibaba Джек Ма має намір запропонувати багатьом своїм бізнес-друзям інвестувати в Україну.

Читайте такожКабмін створив комісію із захисту бізнесу на чолі з Гончаруком

Про це він заявив під час дискусії в рамках Київського міжнародного економічного форуму.

«Я впевнений, що Україна і Китай мають працювати разом. Я думаю про те, щоб запросити багатьох моїх бізнес-друзів приходити в Україну. Тут повно можливостей. Я говорю зараз не як політик, а як бізнесмен», — сказав він.

Джек Ма позитивно оцінив вступну промову президента Володимира Зеленського, який закликав інвесторів активніше вкладати кошти в Україну і українців.

«Мені подобається, що говорить президент України. Він каже: інвестуйте в людей, в майбутнє і в малий та середній бізнес. Це дуже важливо для відносин між Україною і Китаєм. В Україні прекрасна земля, розумні люди і красиві жінки. Як може бути така прекрасна комбінація?» - сказав він.

Джек Ма також порадив Україні стимулювати розвиток приватного бізнесу. «Моя порада країні, людям — розвивати приватний сектор, довіряйте підприємцям», — сказав він.

Як повідомляв УНІАН, президент Зеленський на відкритті Київського міжнародного економічного форуму порівняв Україну з алмазом, що потребує огранки у вигляді внутрішніх реформ і зовнішніх інвестицій, щоб стати справжнім діамантом. Також глава держави зазначив, що головною конкурентною перевагою нашої країни є її громадяни.