Ілюстрація REUTERS

На сайті Aliexpress в фільтрі за категоріями товарів з'явилася можливість обирати країну доставки, серед них вказана й Україна.

Читайте такожУкраїнці щомісяця купують у розтермінування в інтернеті товарів на 300 мільйонів гривень

Про це повідомляє "Українська правда".

Відео дня

"Україна як варіант доставки з'явилася і в картках деяких товарів, але ця кнопка поки не доступна", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це може бути не склад в Україні, а місцевий торговець і/або дилер китайського торговця, який постачає цей товар.

Також наголошується, що експансія китайського e-commerce на український ринок буде тривати, і це може погано позначитися на місцевих підприємцях. Так, китайські онлайн-компанії отримують близько 100 мільйонів доларів з українського ринку щорічно.

У компанії "Укрпошта", яка співпрацює з поштою Китаю по доставці товарів з китайських інтернет-магазинів в Україні вважають, що така експансія позитивно вплине на ринок.

З приводу доставки з України в компанії зазначили: "Ця функція має локальний характер і працює для приватних підприємців, які зареєстровані на платформі й мають свій невеликий склад в Україні".

Також в компанії додали, що "Укрпошта" зацікавлена ​​в тому, щоб в Aliexpress було представництво в Україні. Тут є великий попит на товари з Китаю та це дозволило б українцям швидше отримувати замовлення.

фото epravda.com.ua