Попереднього разу Швейцарія на рік продовжувала замороження активів Януковича \ УНІАН

Швейцарія ще на рік продовжила термін дії замороження активів колишнього президента України Віктора Януковича та осіб з його оточення у розмірі 70 млн швейцарських франків.

Читайте такожУ ЄС майже не лишилося заблокованих через санкції грошей клану Януковича

Про це йдеться у повідомленні посольства Швейцарії в Україні у Twitter. "Сьогодні Федеральна Рада Швейцарії ухвалила рішення продовжити на один рік запобіжне замороження активів усуненого президента Януковича та його оточення (у розмірі 70 млн швейцарських франків)", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У цьому зв'язку сказано, що мета цього рішення - підтримати правову взаємодопомогу між Швейцарією та Україною.

Як повідомляв УНІАН, у лютому 2014 року Федеральна Рада (уряд) Швейцарії вирішила заморозити рахунки близько 20 осіб у банках Конфедерації, зокрема Януковича і його сина Олександра, Сергія Арбузова, Миколи Азарова й інших членів колишнього українського уряду.

Попереднього разу Швейцарія на рік продовжувала замороження активів Януковича та осіб з його оточення 20 грудня 2018 року.

Швейцарія очікує на судові рішення щодо представників режиму Януковича для пришвидшення повернення вкрадених активів. 15 грудня 2016 року посол Швейцарської Конфедерації в Україні Гійом Шойрер наголошував, що повернення в Україну активів колишнього президента Віктора Януковича без судових рішень про встановлення їх незаконного походження малоймовірне.