11 грудня 2019 року в «Українському домі» було проведено міжнародний круглий стіл, присвячений темі стандартів інструментів блокчейна.

Даний захід було проведено Науково-дослідним центром правових рішень в сфері застосування технологій розподіленого реєстру.

Сторони прийшли до рішення розділити розробку технології на кілька етапів, а також внести відповідні законодавчі поправки, пов'язані з регулюванням українського ринку інформаційних ресурсів, товарів і послуг на основі технології блокчейн.

Відео дня

Були позначені можливості, які стануть доступні державі після використання і регулювання блокчейн-системи на ринку послуг і товарів в межах управління державним фінансовим апаратом.

Згідно з підсумками засідання сторони здійснили підписання протоколу, в якому завірили рішення про створення Доктрини економіко-правового регулювання ринку інформаційних ресурсів, товарів і послуг в Україні на базі технологій розподіленого реєстру. Також була поставлена мета затвердити її в квітні 2020 року.

Захід складався з трьох основних частин.

Дискусія почалася з обговорення централізованих та децентралізованих систем обліку токенів, говорили також про баланс обліку цифрового активу.

Другий етап був присвячений проблемам, пов'язаним з використанням інструментів блокчейна, а також їх зв'язку з різними юридичними аспектами. Було розглянуто декілька питань, які стосувалися природи блокчейна, використання технології для оновлення системи управління державним фінансовим апаратом.

На третьому етапі круглого столу згадувалося про зміну існуючого зразка державного управління за допомогою блокчейна. Було наведено порівняння з найбільшими світовими державами, які використовують дану технологію. Розглянуто також перспективи вступу інвестицій в економіку країни в найближчі 10-15 років завдяки технології блокчейн.

По завершенні круглого столу учасниками було підписано підсумковий протокол з основними правилами створення майбутньої Доктрини економіко-правового регулювання ринку інформаційних ресурсів, товарів і послуг в Україні на базі технологій розподіленого реєстру.