«Дельта банк» ліквідували у 2015 році / фото zn.ua

Сьогодні правоохоронці оголосили підозри колишньому керівництву правління АТ «Дельта Банк» у розкраданні 4,4 млрд гривень.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Відео дня

Підозри було оголошено колишній голові ради директорів АТ «Дельта Банк», заступнику начальника департаменту корпоративного бізнесу АТ «Дельта Банк» та директору одного з товариств з обмеженою відповідальністю.

«Посадові особи АТ «Дельта Банк» незаконно виводили грошові активи в особливо великих розмірах. Вони впродовж 2012-2015 років здійснювали кредитування підконтрольного фіктивного суб’єкта господарської діяльності. Гроші перераховувалися на підставі фіктивних угод за межі території України на рахунки підконтрольних офшорних компаній», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожСуд заарештував активи екс-власника "Дельта Банку" Лагуна

У поліції також повідомили, що службові особи АТ «Дельта Банк» для прикриття незаконної діяльності несанкціоновано втручалися в роботу міжнародної платіжної системи та вносили неправдиві відомості до автоматизованої банківської системи.

«Такі дії стали підставою визнання АТ «Дельта Банк» неплатоспроможним та запроваджено тимчасову адміністрацію», - нагадали в поліції.

Судово-економічні експертизи підтвердили збитки в розмірі 4,4 млрд грн.

Наразі перевіряється можлива причетність й інших службових осіб та власників АТ «Дельта Банк» до такої протиправної діяльності.

Довідка УНІАН. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб проводить ліквідацію «Дельта Банку» з жовтня 2015 року. Банк працював на ринку України з 2006 року і входив до групи найбільших банків. Його основними акціонерами були бізнесмен Микола Лагун з часткою в капіталі 70,61% і компанія Cargill Financial Services International Inc. (США).

12 грудня Північний апеляційний господарський суд задовольнив клопотання Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про арешт активів Лагуна.