Милованов вважає, що облікова ставка НБУ занадто висока / фото УНІАН

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов вважає, що нинішній курс гривні є дуже сильним, через що страждають вітчизняні експортери, а поточна облікова ставка Національного банку - занадто висока.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр заявив під час брифінгу.

"Курс, на мою думку, зараз дуже сильний, і він шкодить експортерам. Те ж саме з обліковою ставкою. Я цілком поважаю Національний банк і незалежність Національного банку, але, на мою думку, облікова ставка є занадто високою, консервативною. Якщо у нас інфляція 4-5%, то облікова ставка повинна бути не на десять відсотків вищою", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожГривня опанувала новий чотирирічний максимум

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України з 13 грудня знизив облікову ставку на 2 п.п. - до дворічного мінімуму в 13,5% річних, при цьому ставку було знижено учетверте поспіль - після відповідного рішення в жовтні, вересні і липні. Інфляція в Україні в листопаді 2019 року в річному вираженні становила 5,1%, сповільнившись з 6,5% місяцем раніше.

Національний банк України на четвер, 26 грудня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 23,26 грн/дол., що є максимальним значенням з січня 2016 року.