Ілюстрація REUTERS

Державний «Ощадбанк» звільнив співробітників банку в Кіровоградській області, які підозрюються Генеральною прокуратурою у привласненні вкладів пенсіонерів і дітей-інвалідів на загальну суму понад 2,2 млн грн і повернув дітям кошти в повному обсягу, тоді як щодо інших клієнтів триває процес повернення.

Читайте такожFitch підтвердило рейтинги чотирьох українських держбанків

Про це УНІАН повідомили в прес-службі «Ощадбанку», коментуючи інформацію про підозру у привласненні коштів співробітниками банку в Кіровоградській області.

Відео дня

«Банк упродовж року активно співпрацював зі слідством й ініціював процес завершення справи і передачі її до суду. Винних співробітників банку було одразу звільнено з посад, які вони обіймали. На сьогодні всім дітям кошти повернуто в повному обсягу, щодо інших клієнтів триває процес повернення», - повідомили в прес-службі.

У прес-службі також додали, що внутрішні служби «Ощадбанку» самостійно виявили даний факт зловживання співробітниками банку в результаті перевірок, після чого фінустанова звернулося з відповідною заявою в правоохоронні органи і надала їм усі підтверджуючі документи.

Як повідомляв УНІАН, раніше Генеральна прокуратура України повідомила про підозру керуючому відділенням і провідному економісту одного з відділень «Ощадбанку» в привласненні вкладів пенсіонерів і дітей-інвалідів на загальну суму понад 2,2 млн грн.

За даними слідства, керуючий районним відділенням, ймовірно, у змові з провідним економістом упродовж 2016-2018 років привласнювали кошти клієнтів банку шляхом проведення необґрунтованих операцій, зокрема й безготівкового перерахування коштів з депозитних рахунків на підставні карткові рахунки за підробленими документами. В результаті таких дій постраждали 72 людини, здебільшого пенсіонери і діти-інваліди.