Ілюстрація REUTERS

Україна може повністю завершити співпрацю з Міжнародним валютним фондом після виконання нової трирічної програми фінансування.

Читайте такожПрем'єр похвалився запозиченнями під рекордно низький відсоток

Про це заявила міністр фінансів Оксана Маркарова на своїй сторінці в Facebook, відповідаючи на питання, чи потрібні Україні гроші МВФ.

Відео дня

"Програма МВФ, по якій ми досягли домовленостей на рівні менеджменту, обов'язково потрібна на три роки. Але вже з неї, повністю виконавши її, є шанс випуститися з МВФ", - написала міністр.

Як повідомляв УНІАН, Україна та Міжнародний валютний фонд досягли домовленості щодо нової трирічної програми розширеного фінансування обсягом 5,5 мільярда доларів. Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів МВФ.

Голова Національного банку України Яків Смолій в грудні 2019 року заявляв, що рішення про нову програму може бути затверджено у першому кварталі 2020 року, а серед попередніх умов для укладення угоди - прийняття в Україні законів про неможливість повернення неплатоспроможного банку колишнім власникам, створення єдиних юридичних осіб податкової та митної служб, обіг сільськогосподарських земель.