REUTERS

Україна є однією з небагатьох країн, які дають змогу отримати високий дохід від інвестицій.

Про це під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському місті Давос заявив президент Володимир Зеленський, який закликав інвестувати в українську економіку.

«Україна повинна стати інвестиційною Меккою Східної і Центральної Європи. Головним драйвером для економічного розвитку є можливість отримати прибуток. І ми одна з небагатьох країн, які зараз дають змогу заробляти такий високий дохід на інвестований капітал. Сьогодні ми недоінвестовані і недолюблені... Що означає не інвестувати в Україну сьогодні? Це стати Джорджем Беллом, який відмовився купити в 1999 році Google за мільйон доларів. Тому не пропустіть Україну», - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожЗеленський виступив на економічному форумі в Давосі (відео)

Також Зеленський наголосив, що в Україні поліпшується бізнес-клімат.

«Україна стає стабільним і передбачуваним ринком зі значними можливостями для розширення бізнесу. Для нас це питання власного виживання. А для вас - стабільність у регіоні, а, отже, і в Європі загалом», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, у вересні минулого року прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що завданням нового уряду є зростання української економіки щонайменше на 40% за п'ять років. За його словами, для забезпечення завдання Кабміну щодо збільшення економічного зростання в найближчі п'ять років, ВВП України в 2020 році має зрости на 5%, а в 2021-2024 роках - збільшуватися щонайменше на 7% на рік. Країна для досягнення мети зростання валового внутрішнього продукту в найближчі п'ять років повинна залучити 50 млрд дол. інвестицій.

Довідка УНІАН. Всесвітній економічний форум у Давосі (Швейцарія) цього року збирає близько 3 тис. учасників із 117 країн, включаючи лідерів 53 держав і урядів. Заходи триватимуть до 24 січня.