ДПС запустила пілотний проект електронної акцизної марки / фото УНІАН

Державна податкова служба України за підтримки Міністерства фінансів України з метою запровадження та вдосконалення нових електронних сервісів запустила пілотний онлайн-проект "Пошук акцизної марки".

Читайте такожРада покращила електронний облік продаж палива та етилового спирту

Як повідомили в прес-службі податкової служби, за допомогою цього електронного сервісу українці зможуть перевіряти легальність походження алкогольних напоїв і тютюнових виробів, а також здійснювати громадський контроль за обігом підакцизних товарів.

Відео дня

Зокрема, ця послуга дає можливість самостійно визначити дату видачі марки акцизного податку, а також підприємство, яке її отримало.

У прес-службі додали, що нині цей сервіс працює в тестовому режимі, а ознайомитися з його роботою можна за посиланням.

Як повідомляв УНІАН, Фіскальна служба планувала запустити електронну акцизну марку в Україні у 2017 році, але ці строки неодноразово переносились.

Раніше міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет запропонував наносити штрих-коди на паперові акцизні марки замість запровадження електронних акцизних марок, що дозволить відстежувати алкогольну та іншу продукцію в електронній формі й при цьому не потребуватиме витрат на додаткове обладнання.