Ілюстрація REUTERS

До підписання Угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною залишився лише один крок.

Читайте такожРада ратифікувала угоду між Україною та Ізраїлем про вільну торгівлю

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це президент України Володимир Зеленський повідомив в інтерв'ю турецькому телевізійному каналу "ТРТ".

Відео дня

"З президентом Ердоганом у нас була дуже корисна зустріч, і ми зрозуміли, що між двома країнами існують добрі стосунки. Але ми повинні розвинути їх ще більше. Я думаю, що зараз ми вивели наші відносини на інший рівень", - зазначив він.

Також президенти обговорили питання інвестиційної безпеки, проекти у сферах сільського господарства, оборони та енергетики.

"Крім того, поспілкувалися про туризм. У Туреччині важливий досвід у цих питаннях, і ми будемо вчитися цьому", - сказав Зеленський.

Президент України зазначив, що важливо і велику повагу Туреччини до територіальної цілісності та суверенітету України.

"З Ердоганом ми довго говорили про окупацію в Донецьку і Луганську, а також про анексію Криму. Під час зустрічі ми поспілкувалися про інвестиції в Херсонському регіоні, який межує з Кримом, для кримських татар, які після анексії Криму переїхали в контрольовані Україною регіони. Ми побудуємо там будинки та готелі й реалізуємо різні інфраструктурні проекти для кримських татар. Ми побудували КПВВ... Я хочу, щоб кримські татари та кримчани побачили ставлення до них. Ми будемо інвестувати, щоб показати, що ми цінуємо їх", - пояснив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент Зеленський заявляв, що товарообіг між Україною і Туреччиною має збільшитися до 10 мільярдів доларів.

У 2018 році товарообіг між країнами склав близько 4 мільярдів доларів.