Ілюстрація REUTERS

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings очікує прискорення зростання економіки України в 2020 році до 3,5% з 3,2% в 2019 році.

Читайте такожЕкономіка України в січні скоротилася на 0,5%

Як повідомляється на сайті агентства, в 2021 році зростання економіки прискориться до 3,8% за підтримки приватного споживання та інвестицій.

Відео дня

При цьому перспективи зростання та інвестицій залежать від своєчасного проведення реформ у сфері забезпечення верховенства права, боротьби з корупцією, роботи митної та податкової служб.

Зазначається, що відкриття ринку землі буде позитивним чинником для економічного зростання найближчим майбутнім за рахунок зростання споживання в результаті продажу землі й очікуваного збільшення попиту на кредити для сільськогосподарського сектора.

Водночас у Fitch зазначили ризики уповільнення зростання для ринків, що розвиваються через невизначеність впливу епідемії коронавірусу COVID-19 на глобальне зростання та світові ціни на сировину.

Також повідомляється, що інфляція в Україні становитиме 4,6% в 2020 і 5,3% в 2021 році.

Як повідомляв УНІАН, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній і національній валюті на рівні «B» із позитивним прогнозом.

Зростання реального ВВП України в четвертому кварталі 2019 року в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року становило 1,5%, сповільнившись з 4,1% в аналогічному вимірі кварталом раніше.

Дані про річне зростання в цілому Держстат поки не оприлюднив.

За оцінками експертів, в цілому за 2019 рік економіка України зросла на 3,1%.