Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада на своєму позачерговому засіданні прийняла рішення послабити вимоги податкового законодавства з метою підтримати платників податків на час боротьби з поширенням в Україні коронавірусної інфекції.

Читайте такожВ українських банках не вистачає готівкової валюти – НБУ

Як передає кореспондент УНІАН, за законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» (№3220) проголосували 359 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Відео дня

Законом передбачається внесення змін до Податкового кодексу України, згідно з яким не застосовуються штрафні санкції за порушення податкового законодавства, вчинені в період з 1 березня по 30 квітня 2020 року; встановлюється мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок з 18 березня по 18 травня 2020 року; продовжується до 1 липня 2020 термін подання річної декларації про майновий стан і доходи.

Крім цього, закон передбачає, що не нараховується і не сплачується у період з 1 березня по 30 квітня 2020 року плата за землю, а об'єкти нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, не є об'єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з 1 березня по 30 квітня 2020 року.

Як повідомляє УНІАН, сьогодні, 17 березня, Верховна Рада прийняла закон, що звільняє від податку на додану вартість медичні товари, що ввозяться в Україну закупівельною організацією за рахунок державного бюджету.