Дональд Трамп / REUTERS

Адміністрація Трампа у вівторок закликала до прийняття пакету заходів стимулювання на суму $1 трильйон, який може включити прямі виплати в розмірі $1.000 деяким американцям, щоб пом'якшити економічний збиток від спалаху коронавірусу, в результаті якого в країні загинуло понад 100 осіб.

Читайте такожФондовий ринок США в мінусі: біржі відкрилися падінням на 5-6%

Через коронавірус, який виявлено у всіх 50 штатах і який вже інфікував більш 6.400 осіб, мільйони американців змушені залишатися вдома, утримуючись від поїздок на роботу і навчання, пише Рейтер.

Відео дня

Дональд Трамп сказав, що в боротьбі зі спалахом досягнутий прогрес, а економіка США "надолужить згаяне", коли поширення вірусу сповільниться.

За останні кілька днів тон президента щодо пандемії різко змінився. Спочатку він применшував загрозу і фокусувався на фондовому ринку, але тепер адміністрація наполягає на термінових заходах, щоб зупинити економічні та людські втрати від хвороби.

У вівторок адміністрація закликала прийняти пакет заходів стимулювання економіки більш ніж на $1 трильйон, який включатиме $50 мільярдів для постраждалих авіакомпаній, що зіткнулися з загрозою банкрутства.

Адміністрація також розглядає виписку чеків на суму $1.000 для деяких американців, щоб допомогти їм пережити кризу, хоча деталі пропозиції залишаються неясними.

Міністр фінансів США Стівен Мнучин попередив сенаторів-республіканців, що рівень безробіття в країні може досягти 20% без заходів підтримки, повідомили джерела.