false

Фонд Carlsberg виділив 60 млн данських крон на три міжнародні проєкти по боротьбі з коронавірусом: 25 млн — науковій групі всесвітньо відомих дослідників-вірусологів, що діє у співпраці між університетом Копенгагена, Орхуським університетом та індійським інститутом Serum; 25 млн — групі дослідників у галузі соціально-гуманітарних наук, які у співпраці з Копенгагенським університетом, Орхуським університетом і Технічним університетом Данії вивчають найефективніші способи боротьби з епідеміями. Ще 10 млн Фонду виділено міждисциплінарній групі університету Роскілле, яка досліджує історію епідемій — їх появу, закони поширення і способи погашення. Проєкти допоможуть у профілактиці, діагностиці й скорочені наслідки епідемій, подібних до COVID-19, у майбутньому.

Голова Фонду Carlsberg професор Флеммінг Беcенбахер:

«COVID-19 розвивається величезними темпами, і ми раді, що можемо оперативно мобілізувати співпрацю між провідними фахівцями, щоб зробити внесок у розв’язання проблем, з якими стикається світ. Засновники Carlsberg, Якоб і Карл Якобсени, як і Фонд Carlsberg, завжди надавали допомогу в кризових для людства ситуаціях. Нині нам як ніколи потрібна наука, щоб допомогти розв’язати проблему пандемії і мислити в довгостроковій перспективі».

Відео дня

Фонд New Carlsberg, що підтримує мистецтво, жертвує 30 млн данських крон на відновлення діяльності постраждалих від кризи художніх музеїв у Данії. Багато музеїв мистецтв за вказівкою влади тимчасово закриті у зв’язку з COVID-19, і Фонд New Carlsberg вирішив надати їм фінансування на реалізацію програм, які допоможуть привабити відвідувачів після відновлення робот.

Голова фонду New Carlsberg Крістіна Буль Андерсен:

«Музеї є важливою частиною культурного та ділового життя. Від імені Фонду New Carlsberg, ми хотіли б, щоб вони якнайшвидше змогли відкритися знову і відігравати свою незамінну роль у суспільстві».

Фонд Tuborg, який підтримує молодіжні проєкти, спрямовані на створення сталого майбутнього, жертвує 5 млн данських крон молодіжним організаціям громадянського суспільства на проведення заходів, орієнтованих на підтримку постраждалих від коронавірусу. Фонд Tuborg також оцінює можливість допомоги молодіжним індустріям, наприклад музичним майданчикам, які Фонд традиційно підтримує.

Голова Фонду Tuborg, Анна Марі Сков:

«Ми хочемо дати молодим людям можливість змінити ситуацію для тих, хто виявився найбільш вразливим і особливо потерпає від епідемії. У Данії активне громадянське суспільство, і ми хочемо, щоб Фонд Tuborg надав молодим волонтерам кошти на вирішення конкретних завдань, які можуть допомогти людям у цій складній ситуації».

Надаючи цільові гранти, фонди Carlsberg демонструють підтримку всім організаціям і об’єднанням, які роблять великий внесок у пом’якшення наслідків пандемії та підвищення протидії епідеміям у майбутньому.