Ілюстрація REUTERS

Міністерство фінансів України на щотижневому аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до державного бюджету 801,6 мільйона доларів та 75,66 мільйона євро.

Читайте такожКабмін готує зміни до держбюджету - подасть в Раду цього тижня

Як повідомляється на сайті міністерства, кошти в доларах і євро отримані в результаті продажу облігацій терміном обігу 85 та 414 днів з прибутковістю 3% та 2,22% річних відповідно.

Відео дня

Гривневий еквівалент залучених коштів за офіційним курсом становить 24,82 мільярда гривень.

"Оскільки поточна кон'юнктура на ринку не дозволяє Мінфіну дотримуватися стратегії збільшення випусків державного боргу в гривні та віддавати перевагу інструментам з тривалим терміном погашення, Мінфін активно реагує на зміни на ринку капіталу і використовує валютні фінансові інструменти на внутрішньому ринку, попит на які склався з-за обмежень українським банкам доступу до купівлі українських суверенних єврооблігацій", - йдеться в коментарі Мінфіну, опублікованому в соцмережі Facebook.

Зазначається, що попри волатильність ринків, Міністерство фінансів має достатній запас фінансової стійкості та фінансових інструментів, щоб впоратися з викликами.

Як повідомляв УНІАН, на минулому ОВДП-аукціоні 17 березня Мінфін залучив до держбюджету 71,6 мільйона доларів.

Тижнем раніше Мінфін скасував щотижневий ОВДП-аукціон, запланований на 10 березня, у зв'язку з високою волатильністю на глобальних ринках капіталу та за результатами проведених консультацій з первинними дилерами.

Міністерство фінансів України на аукціонах по розміщенню облігацій внутрішньої державної позики за січень-лютий 2020 року залучило до державного бюджету 28,3 мільярда гривень та 202 мільйони доларів.