Ілюстрація REUTERS

26 березня Європарламент прийняв пакет заходів для підтримки європейських країн у боротьбі з коронавірусом та усуненні соціально-економічних наслідків епідемії.

Читайте такожЄвропі загрожує економічний шок, аналогічний кризі 2008 року - Лагард

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на прес-службу парламенту.

Відео дня

Серед затверджених заходів:

  1. Інвестиційна ініціатива Corona Response: 37 мільярдів євро спрямують особам, регіонам та країнам, які найбільше постраждали від пандемії. Гроші призначені для систем охорони здоров'я, малого та середнього бізнесу, підтримки ринку праці та інших вразливих частин економіки країн ЄС.
  2. Збільшення Фонду солідарності ЄС (EUSF) до 800 мільйонів євро для покриття надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я. EUSF був створений у 2002 році для підтримки держав-членів ЄС і країн-учасниць під час великих стихійних лих, викликаних природними явищами. Тепер його засобами зможуть скористатися в боротьбі з новою пандемією.
  3. Тимчасове призупинення дії правил ЄС щодо слотів аеропортів. Це дозволить авіаперевізникам не виконувати порожні рейси під час пандемії.

Ці заходи має офіційно схвалити Рада ЄС. А набудуть чинності вони після публікації в Офіційному журналі Європейського Союзу найближчими днями, - уточнюють в повідомленні.

У Європарламенті зазначають, що прийняті пропозиції є частиною скоординованих заходів ЄС з протидії впливу пандемії коронавірусу, які були прийняті Єврокомісією 13 березня.