/ Фото УНІАН

Про це йдеться у повідомленні Державної служби статистики.

Порівняно з початком року борги із зарплати зросли на 45,1%.

Як зазначається, близько 1,44 млрд грн, або 75% від обсягу заборгованості становлять борги економічно активних підприємств.

Відео дня

Найбільший обсяг заборгованості зафіксовано в промисловості - 1,1 млрд грн. Причому половина цієї заборгованості – 542,4 млн грн - сформована в сфері переробки.

Читайте такожЗаборгованість із зарплати в Україні скоротилася до 1,5 мільярда гривень

У регіональному розрізі найбільші обсяги заборгованості сформовано в Донецькій області – 423 млн грн, Луганській області – 451 млн грн, Харківської області – 162 млн грн та Київській області – 122 млн грн.

Згідно з повідомленням Держстату, дані наводяться без урахування тимчасово окупованого Росією Криму й частини зони проведення антитерористичної операції.

Як повідомляв УНІАН, заборгованість із заробітної плати в Україні в травні збільшилась порівняно з квітнем на 21% і на 1 червня становила 1,8 млрд грн. У регіональному розрізі найбільші обсяги заборгованості були сформовані в Донецькій області – 398 млн грн, Луганській області – 380 млн грн, Харківській області – 177 млн грн й Київській області – 129 млн грн.