lb.ua

Служба безпеки України вилучила сервера у мережі платіжних терміналів 24nonstop в рамках розслідування справи про фінансування тероризму, повідомляє LB.ua.

"Мережа з 7 500 терміналів тимчасово не працює - на їх екрани виведено помітне повідомлення великими білими літерами на чорному фоні про те, що компанію "руйнує СБУ". Компанія заявила, що термінали не зможуть працювати кілька днів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в рішенні суду, за яким СБУ провела обшук, йдеться про те, що двоє фізосіб-підприємців зареєструвалися в органах "ЛНР" та "ДНР" і надавали незаконні фінансові послуги. При цьому вони були дилерами "Ай Ті Фінанс", яка надає послуги під ТМ 24nonstop.

Відео дня

Також, у документі повідомляється, що компанія не зупиняла свою діяльність на території, контрольованої "ДНР" і "ЛНР", і надавала "технічну допомогу в матеріальному збагаченні для фінансової підтримки" бойовиків.

Сервери вилучені для отримання доступу до інформації про проведені фінансові операції.

Читайте такожСБУ запобігла виведенню до окупованого Криму 200 мільйонів гривень державних коштів

Як повідомляв УНІАН, 6 червня Служба безпеки України заблокувала три електронних гаманця, на які надходили гроші для фінансування проросійських бандформувань. СБУ офіційно передала реквізити електронних гаманців Адміністрації платіжної системи, яка моментально зупинила їх обслуговування.