Кабінет міністрів України оприлюднив Програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, обговорену на засіданні уряду 27 лютого 2013 року і відправлену потім на доопрацювання.

Відповідну постанову №187 опубліковано на Урядовому порталі.

«Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади на час підготовки пропозицій про внесення змін до державного бюджету-2013 і складання державного бюджету на 2014 рік передбачити кошти для виконання завдань і заходів Програми», - сказано в постанові. Аналогічні зміни необхідно внести або передбачити в місцевих бюджетах.

Відео дня

Крім того, міністерствам та іншим центральним і місцевим органам влади тепер необхідно звітувати про виконання пунктів програми перед Міністерством економічного розвитку і торгівлі не пізніше як 20 числа кожного місяця, наступного за звітним. Узагальнені звіти необхідно подавати до 30 числа кожного місяця до Кабінету міністрів.

Як повідомляв УНІАН, 27 лютого Кабінет міністрів схвалив Державну програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

За словами прем'єр-міністра Миколи Азарова, сумарна вартість цієї програми становитиме приблизно 380 млрд грн.

Програма визначає 6 пріоритетів для реалізації державної економічної політики. Серед них: підвищення конкурентоспроможності економіки; поліпшення інвестиційних умов; підтримка національного товаровиробника і реалізація політики імпортозаміщення; розвиток галузей, що виробляють високотехнологічну продукцію, зокрема, ракетно-космічної сфери, авіаційної і суднобудівної; структурна реформа в стратегічних секторах, зокрема, держсектор економіки, інфраструктура і зв'язок, ПЕК, ЖКГ і будівництво; розвиток експортного потенціалу, включаючи фінансову підтримку експортерів і просування українських товарів на зовнішніх ринках.

М.Азаров раніше висловлював сподівання, що Держпрограма активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки почне діяти з квітня 2013 року.