"Автоспецпром "подасть до суду на політолога, який поширює фейки про компанію і закупівлю "швидких" / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Компанія "Автоспецпром", яка є провідним виробником медичного спецтранспорту в Україні, подасть до суду на політолога Віктора Тарана, який поширив недостовірну інформацію про неї в ЗМІ. В "Автоспецпромі" впевнені, що блогер виконував замовлення конкурентів з дискредитації компанії.

"ТОВ "Автоспецпром" офіційно заявляє, що всі звинувачення у зазначеній публікації є недостовірними. Більш того, компанія вже неодноразово спростовувала їх публічно. Пошук в Google дозволяє будь-якому, навіть "експерту Віктору Тарану" знайти цю інформацію. А значить автор, найімовірніше, свідомо сприяв поширенню фейків про компанію", - заявили в прес-службі "Автоспецпром".

Йдеться про публікацію Тарана про нібито монополізацію ринку «швидких» компанією і політичні зв'язки. Нібито, саме завдяки їм виробник машин швидкої допомоги веде таку успішну діяльність.

Відео дня

Інформаційна атака зачепила також Міністерство охорони здоров'я та ДП "Медичні закупівлі України". Останні в грудні минулого року підписали з виробником договір на поставку 246 "швидких".

Представники ДП "Медичні закупівлі України" в коментарі журналістам заявили, що будь-які рішення про укладення угод з тим чи іншим виробником приймаються виключно з урахуванням найбільш вигідної ціни та відповідності машин технічним вимогам, а також після перевірки компанії.

"Збір комерційних пропозицій від постачальників відбувався публічно, через електронну систему ProZorro. В рамках антикорупційних заходів була проведена перевірка потенційних контрагентів на відповідність критеріям доброчесності», - пояснили представники ДП виданню "ГОРДОН".  

Держпідприємство розцінює такі нападки як спробу тиску.