27 березня 2023 року Рейтингове агентство "Стандарт-Рейтинг" (Україна) підбило підсумки вже свого тридцять дев'ятого "Рейтингу надійності (привабливості) банківських депозитів".

За даними рейтингу АТ "КОМІНБАНК" посів 8-му позицію у ТОП-12 банків з найнадійнішими депозитами за підсумками 2022 року.

COMINBANK увійшов до десятки рейтингу, завершивши 2022 рік з чистим процентним доходом 145,142 млн грн та прибутком 191,158 млн грн. За підсумками періоду банк також мав міцну дохідну базу: чистий комісійний дохід перевищував у 5,6 рази чистий процентний дохід, а його діяльність залишалась стабільно прибутковою.

Відео дня

Тетяна ПУТІНЦЕВА, Голова Правління COMINBANK охарактеризувала це досягнення:

"Люди довіряють COMINBANKу. Наші вклади дозволяють отримувати дохід до 18,75% річних у гривні. Це одна з передумов, завдяки якій у 2022 році ми змогли не лише зберегти вкладників, а й залучити нових. Щомісяця ми залучали 60−80 млн грн депозитів фізичних осіб, і більше половини з них — це були нові вкладники. Близько 70% наших клієнтів розміщують депозити у національній валюті".

В банку переконані, що навіть під час війни громадяни почуваються значно спокійніше, коли частка заощаджень розміщена на депозитах, адже гроші мають "працювати" і давати гарантований додатковий дохід у вигляді відсотків за вкладом. Крім того, весняні оптимістичні прогнози зростання депозитних вкладів грунтуються ще й на успіхах Збройних Сил України. Саме психологічна стійкість і наочна впевненість в майбутній перемозі значно впливають на плани громадян зберігати кошти в комерційних банках.

Представники "Стандарт-Рейтинг" додали, що з оптимізмом дивляться в майбутнє і вважають, що банківська система України впевнено пройде кризу, викликану війною завдяки державним банкам та банкам з іноземним капіталом.

Загальний прибуток банківської системи за 2022 рік дорівнював 24,7 млрд грн.

З "Рейтингом надійності (привабливості) банківських депозитів" можна ознайомитись за посиланням:

Завдяки державним банкам та банкам з іноземним капіталом банківська система України впевнено пройде кризу — standard-rating.com