За тиждень український бізнес отримав 324 мільйонів гривень "доступних кредитів" / фото УНІАН

Українські банки минулого тижня надали 110 нових кредитів в рамках державної програми кредитування для підприємців "Доступні кредити 5-7-9%" на суму 324 мільйони гривень, а з початку дії програми в лютому і за станом на 20 липня бізнес отримав 1250 кредитів на 1,775 мільярда гривень, повідомляє прес-служба Мінфіну.

Читайте такожКабмін спростив отримання доступних кредитів для бізнесу

"Найбільше активізують програму угоди в частині рефінансування раніше наданих кредитів. Портфель рефінансованих кредитів вже перевищив мільярд гривень (1,073 мільярда гривень) і продовжує зростати. Сума заявок на рефінансування становила 5,6 мільярда гривень з моменту запуску цього антикризового продукту", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Загальна сума заявок на інвестиційні кредити становила 4,838 мільярда гривень, а портфель наданих кредитів у рамках цього продукту програми сягнув вже 687,424 мільйона гривень.

"Кожен другий (55%) кредит на умовах програми "Доступні кредити 5-7-9%" отримують підприємства, які працюють у сільському господарстві. 14% виданих позик припадає на підприємців, зайнятих в переробній промисловості. І 12% - бізнес в оптовій і роздрібній торгівлі", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 3 лютого уряд України оголосив старт програми "Доступні кредити 5-7-9%", оцінюючи її потенціал цього року до 50 тисяч кредитів.

17 червня Кабінет міністрів спростив доступ бізнесу до кредитів, які надаються представникам малого та мікробізнесу в рамках програми "5-7-9", пом'якшивши вимоги до обов'язкової прибутковості діючого бізнесу і знявши обмеження за напрямами використання коштів та максимальної суми кредиту.