Українські банки з початку дії програми "5-7-9" видали бізнесу кредити на 405 млн грн / фото УНІАН

Українські банки минулого тижня надали ще 34 кредити в рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%" на суму 23,71 млн грн, а з лютого бізнес отримав вже 639 кредитів на 404,76 млн грн в рамках цієї програми.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

"Минулого тижня до програми приєднався АТ "Креді Агріколь Банк". Тому, відповідно, клієнти вже 16 банків України мають можливість отримати кредит за програмою "Доступні кредити 5-7-9%", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За інформацією прес-служби, тепер участь у програмі беруть "Укргазбанк", "Ощадбанк", "ПриватБанк", "Укрексімбанк", АКБ "Львів", ПУМБ, "Кредобанк", "Альфа-Банк", Банк "Альянс", "ТАСкомбанк", Банк "Восток", "Полікомбанк", "Мегабанк", "Райффайзен Банк Аваль", КБ "Глобус" і "Креді Агріколь Банк".

Також повідомляється, що на цьому тижні Фонд розвитку підприємництва, який адмініструє програму, планує підписання відповідної угоди з АТ "ОТП Банк".

Читайте такожУ Мінфіні розповіли про успіхи програми доступних кредитів для бізнесу

"Також банки-партнери продовжують прийом заявок на нові інструменти програми, які були введені урядом під час дії карантинних заходів з протидії пандемії COVID-19 (рефінансування, оборотні, інвестиційні кредити виробникам медичного обладнання). Інструменти доступні буквально третій тиждень, але акумульований банками-партнерами попит на них від українського бізнесу вже перевищив мільярд гривень (1 млрд 123,23 млн грн)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада в січні прийняла закон про створення в Україні Фонду розвитку підприємництва, який у 2020 році отримає 2 млрд грн фінансування.

Фонд буде реалізовувати програму державної підтримки малого та середнього бізнесу, яка дозволить учасникам отримати кредит до 1,5 млн грн під 5%, 7% або 9% річних для створення або розширення власного бізнесу.

3 лютого уряд України оголосив старт програми "5-7-9", оцінюючи її потенціал в цьому році до 50 тисяч кредитів.