Сергій Верланов планує займатися податковими розслідуваннями / фото УНІАН

Колишній голова Державної податкової служби України Сергій Верланов планує займатися податковими розслідуваннями офшорних схем, які існують в Україні. 

Про це сам Сергій Верланов заявив в інтерв’ю Олегу Сенцову на каналі «Все про єдинорогів».

«Звичайно, я буду займатися податковими розслідуваннями, пов’язаними з офшорними схемами, які є в Україні. Тут у мене достатньо технічних знань, щоб це робити самостійно», - заявив Верланов. 

На його думку, реформаторам в Україні необхідно об’єднуватися, бути більш швидким у прийнятті рішень, щоби змінювати людей та інституції. «Створюючи нове, треба старе закривати і, причому, робити це одномоментно», - підкреслив він.

Крім того, в інтерв’ю Олегу Сенцову Сергій Верланов висловив припущення, що головним бенефіціаром відкритої кримінальної справи проти нього є представники старої системи: «Це люди, які зараз повернулися у податкову, а також великий бізнес, великий олігархат…».

Екс-голова ДПС назвав кримінальну справу, у якій він фігурує, - юридичним трешем, а також вказав, що вона не може перебувати у підслідності СБУ.

«У кримінально-процесуальному кодексі написано, що відповідні справи по суб’єктам, які займають особливо важливі пости такі, як голова ДПС, має розслідувати НАБУ… Оскільки цей кейс – це юридичний треш, тому, я думаю, що це питання туди не дійшло, але водночас туди доліпили статтю «фінансування тероризму»… і так вона опинилася у підслідності СБУ», - заявив він. 

У зв’язку з цим, Верланов назвав прокурорську підозру політично мотивованою.

«Це очевидне порушення Офісом генпрокурора. Я сподіваюся, що це рішення все ж таки виправлять, скасують підозру і віддадуть справу у НАБУ», - підкреслив Верланов.

Своєю чергою, Олег Сенцов з іронією зазначив, що «це йому дуже знайомо, це мій профіль, тому що я уже за тероризм відсидів, я знаю, як це «ліпиться»». 

«Я просто думав, що це ліпиться у Російській Федерації, щоб позбутися ворогів держави, але бачу, що це відбувається у нас, і це для мене дуже цікаво, яким боком тероризм», - сказав він.

Нагадаємо, раніше Олег Сенцов назвав справу Сергія Верланова, яку розслідує Головне слідче управління СБУ, - фейковою. У зв’язку з цим, колишній політв’язень Кремля зазначив, що в Україні відсутні зміни на краще.