Путін продовжуватиме війну проти України / скріншот

Міжнародний фінансист та інвестор Вільям Браудер вважає, що Україні потрібно отримати репарації від РФ вже зараз, адже Путін так просто не зупиниться. Про це заявив на дискусійній панелі "Український дім" у Давосі, пише Новини.LIVE.

Експерт підкреслив, що невідомо, коли закінчиться війна, яка триває ще з 2014 року.

"Путін продовжуватиме цю війну. Я маю на увазі, що він повинен вести цю війну, щоб залишитися при владі, і він пожертвує стільки молодих російських чоловіків, скільки буде потрібно. Він спалить стільки техніки, скільки потрібно, щоб продовжувати цю війну. І тому ми не можемо дозволити собі розкіш чекати до кінця цієї війни", - сказав Браудер.

Відео дня

За його словами, Україні поки не вистачає патронів і боєприпасів, не вистачає фінансування від ЄС, бракує фінансування від США. Він нагадав, що насуваються американські вибори.

"Дональд Трамп є кандидатом від Республіканської партії. Можливо, це зміниться, але якщо ви подивитеся на букмекерські рейтинги, то є більш ніж реальні шанси, що він стане наступним президентом Сполучених Штатів. Якщо це станеться, він сказав, що вирішить українську кризу за один день. І що це означає? Він збирається відрізати Україну від фінансування", - пояснив фінансист.

Він упевнений, що конфіскація заморожених російських активів може стати стабільною гарантією для України.

Можливість виплат репарацій Росією Україні

Державний борг України може бути погашений за рахунок репарацій від Росії. Про це заявив позаштатний радник президента України з економічних питань Олег Устенко.

"Борги ми зможемо перекривати частиною того, що відберемо у Росії. Не ми винні – вони винні в цих боргах, які ми наробили, і вони їх повинні сплатити потім", – заявив він.

За словами Устенка, зараз на Заході заморожені російські активи, які сукупно в кілька разів перевищують розмір українського держборгу.

Вас також можуть зацікавити новини: