В позовній заяві ФДМУ просить скасувати державну реєстрацію права власності ТОВ "ПрикарпатЗахідтранс" / Фото УНІАН Володимир Гонтар

Фонд державного майна України звернувся до суду з позовом про повернення в державну власність ділянки нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби фонд.

Читайте також"Сховатися не вийде": в ОП прокоментували підозру для Медведчука та Козака (відео)

Відео дня

Крім того, в позовній заяві ФДМУ просить скасувати державну реєстрацію права власності ТОВ "ПрикарпатЗахідтранс" і Пд-Західного акціонерного товариства трубопровідного транспорту нафтопродуктів на дану ділянку.

"Так, Національне антикорупційне бюро та Спеціальна антикорупційна прокуратура завершили розслідування дій експерта, на підставі недостовірного висновку якої суд у 2017 році відмовив у визнанні права власності на частини нафтопродуктопроводів "Самара-Західний напрямок" за державою. Постановою слідчого судді ВАКС від 23 лютого 2021 року заборонено розпорядження, відчуження і користування об'єктами і лінійними ділянками, які безпосередньо задіяні в забезпеченні виробничої діяльності згаданого комплексу", - сказано в повідомленні.

Що цьому передувало

  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедиктова заявила, що підписала повідомлення про підозру в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму депутатам від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Йдеться про вчинення злочинів, передбачених статтями 111 (держзрада) і 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.
  • Також вона повідомила, що за результатами обшуків місцезнаходження Медведчука не встановлено, і тому СБУ вживає заходів для встановлення його місця перебування та вручення клопотання про утримання під вартою.
  • На початку квітня президент Володимир Зеленський повідомив про повернення в державну власність нафтопроводу "ПрикарпатЗахідтранс", власників якого пов'язують з Віктором Медведчуком.
  • 19 лютого на засіданні РНБО були введені санкції проти Віктора Медведчука і ще кількох осіб, а також доручено повернути в державну власність нафтопровід "ПрикарпатЗахідтранс".