Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону / фото УНІАН Володимир Гонтар

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) запланував на 29 жовтня 2020 року проведення аукціону з продажу пулу активів трьох неплатоспроможних банків - «ВТБ БАНК», «Родовід Банк» і «Фінансова ініціатива».

Як повідомила прес-служба фонду, торги пройдуть на майданчику «Фьост Файненшіал Нетворк Юкрейн» (FFN) за голландською моделлю аукціону.

Читайте такожФонд гарантування продав пул активів банку, що луснув

Відео дня

«В основі пулу - понад 120 прав вимоги та майнових прав за кредитними договорами, укладеними з фізичними та юридичними особами, 9 об'єктів нерухомості в Дніпропетровській області, понад 1300 позицій дебіторської заборгованості та майнові права за векселями», - сказано в повідомленні.

Загальна сума боргу

Зазначається, що загальна сума заборгованості за кредитами у складі пулу становить 13,1 млрд грн. середнє прострочення за кредитами - 8 років. У забезпеченні за кредитними договорами перебувають комерційна та житлова нерухомість, земельні ділянки, транспорт, обладнання, товари тощо.

Кримінальна справа

Згідно з повідомленням, по більшості кредитів тривають судові справи. Зокрема, за 39 кредитними договорами відкрито провадження державної виконавчої служби, за 12 - кримінальні справи.

Стартова ціна пулу

Стартова ціна пулу становить 503,4 млн грн.

"Ці активи раніше вже неодноразово виставлялися на продаж як індивідуально, так і в складі пулів, але не знайшли свого покупця", - сказано в повідомленні.

Попередній продаж пулу

31 серпня 2020 року фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) на "голландському" аукціоні продав пул активів "Дельта Банку", до якого увійшли права вимоги за кредитами до юросіб і фізосіб на 20 млрд грн.