Податки повинні сплачувати всі / фото ua.depositphotos.com

Преференції, надані бізнесу під час війни, не збережуться на тривалий час після її завершення.

Про це розповів голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової і митної політики Данило Гетманцев в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Ми сьогодні розробляємо план післявоєнного відродження України. Я не переконаний, що ті преференції, які сьогодні надані бізнесу, збережуться на якийсь тривалий час після завершення війни. Можливо, збережуться на надзвичайний стан, бо ми розуміємо, що із воєнного стану ми так у вільні відносини просто не вийдемо, потрібен буде перехідний період", - сказав Гетманцев.

Відео дня

Він зазначив, що існуюча система преференцій, яка дозволяє зокрема ввозити на митну територію України товари без сплати ПДВ, автомобілі без сплати акцизу та яка звільнила від будь-яких податків малий бізнес, є прийнятною ще для післявоєнного стану, коли треба буде відбудовувати державу.

"Але я хочу наголосити, що перерозподіл, тобто система оподаткування, повинна бути справедливою: податки повинні сплачувати всі, ми повинні повністю відмовитися від олігархічних пільг, які, на жаль, супроводжували всю історію новітньої України, ми повинні відмовитися від сприяння контрабанді, від будь-якого ухилення від оподаткування. Ми можемо обговорювати рівень оподаткування, але те, що податки мають сплачувати всі, це нормальні європейські вимоги", - наголосив депутат.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на час дії воєнного стану для громадян скасували податок на нерухомість.