НБУ не буде змінювати свою політику / REUTERS

Глава Нацбанку України Кирило Шевченко провів низку зустрічей з представниками міжнародних інвестиційних установ, запевнивши їх у незмінності курсу Національного банку України.

Як повідомила прес-служба регулятора на своїй сторінці в Facebook, разом з головою НБУ у зустрічах взяли участь його заступники Юрій Гелетій та Дмитро Сологуб, а також урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца.

"Ми залишаємося в програмі співпраці з Міжнародним валютним фондом і будемо докладати зусиль, щоб своєчасно і в повному обсязі виконувати взяті на себе зобов'язання. Національний банк продовжуватиме послідовну монетарну політику. Також НБУ продовжуватиме політику гнучкого обмінного курсу",-цитує прес-служба Шевченка.

Глава НБУ підкреслив, що Національний банк у своїй роботі з інвесторами буде керуватися принципами прозорості та партнерства.

Україна і МВФ: що було раніше

  • 9 червня Рада директорів Міжнародного валютного фонду затвердила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 млрд SDR (близько 5 млрд доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID-19.
  • 12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ в рамках нової 18-місячної програми співпраці України та Фонду.
  • МВФ здійснить перший огляд виконання Україною 18-місячної програми співпраці stand-by орієнтовно у вересні.