Ілюстрація УНІАН

Група компаній «Метінвест» з 1 травня має намір підвищити заробітні плати виробничого персоналу своїх українських підприємств.

Як повідомили в компанії, підвищення окладів і доплат працівників складе від 5% до 25%.

Глава Федерації металургів України Сергій Біленький в коментарі УНІАН зазначив, що «Метінвест» пропонує своїм співробітникам найвищу зарплату серед компаній гірничо-металургійного комплексу (в середньому, близько 20 тис. грн).

Відео дня

Як повідомляла Державна служба статистики, в березні 2021 року середня номінальна заробітна плата одного співробітника склала понад 13,6 тис. грн, що на 8,5% більше, ніж у попередньому місяці, й на 18,9% більше, ніж у березні 2020 року. Найвищі зарплати зафіксували в Києві (в середньому, штатний столичний співробітник отримує близько 20 тис.г рн), а також в промислових Донецькій, Запорізькій і Миколаївській областях. Тоді як найнижчий -у Житомирській області.

Найвищі зарплати, за даними Держстату, отримували співробітники авіаційної (23 тис. грн), фінансової та страхової (18 тис. грн) сфер, а також державного управління і оборони (16 тис. грн). Найнижчий рівень оплати праці зафіксували у листонош, кур'єрів, а також співробітників тимчасового розміщення та організації харчування (7-8 тис. грн).

Довідка УНІАН. Група «Метінвест» - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні і одним з найбільших в СНД виробником залізорудної сировини і сталі.

Основними акціонерами «Метінвесту» є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,24%) і група «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського (23,76%).