Мережа "АТБ" увійшла до 50 найдорожчих українських бізнесів, заявили аналітики агенції MPP Consulting / фото прес-служби компанії

Агенція MPP Consulting на замовлення NV провела незалежний підрахунок потенційної ринкової вартості українських брендів. Аналітиками було визначено 50 найдорожчих українських бізнесів, які не тільки залишилися на ринку в складних реаліях війни, але й активно відновлюються, розвиваються та тримають нашу економіку.  

Багаторічний лідер вітчизняного ритейлу "АТБ" сьогодні є найбільшим платником податків і роботодавцем у галузі. Для мільйонів громадян це мережа незламності та один із символів нашої віри в перемогу. Отже, не дивно, що компанія, яка стала наочним прикладом стійкого бізнесу, яка активно відновлює мережу, системно підтримує ЗСУ, волонтерів, медиків, рятувальників, переселенців (загальна сума допомоги за час війни вже перевищує мільярд гривень) єдиною із ритейлерів увійшла до першої п'ятірки рейтингу найдорожчих вітчизняних брендів. Під час підрахунків брали до уваги інвестиційний, географічний, технологічний,  конкурентний фактори, а також певні фінансові показники.

За результатами минулого року компанія, що керує головною українською мережею продуктових супермаркетів (станом на сьогодні 1196 магазинів) та безперебійно забезпечує мільйони громадян гарантовано свіжими продуктами та якісними товарами першої необхідності, сплатила податків і зборів на суму 20,44 млрд грн. Це становить майже половину від показників усього вітчизняного ритейлу. Протягом першого півріччя поточного року підприємствами групи компаній "АТБ" до бюджетів усіх рівнів уже сплачено 12,01 млрд грн.

Відео дня

Серед лідерів ТОП-50 бізнесів також "Нова пошта" (найдорожчий бренд і партнер "АТБ" щодо проєкту адресної доставки), державний "ПриватБанк", Rozetka та ОККО.

Нагадаємо, цього року "АТБ" святкує 30-річчя з часу свого заснування. Компанія подолала шлях від кількох звичайних гастрономів у Дніпрі до абсолютного лідера галузі. Багато з того, що сьогодні є нормою у будь-якому магазині самообслуговування, було випробувано, а подекуди і винайдено саме в "АТБ". Корпорація збудувала одну з найбільш розвинених логістичних інфраструктур в країні, володіє власним вантажним автопарком і сучасними складськими центрами. Товарообіг "АТБ" за результатами надскладного минулого року становив 176,9 млрд грн (включно з ПДВ).