Ілюстрація REUTERS

Нова угода з Міжнародним валютним фондом (МВФ) дозволить Україні спокійно долати наслідки коронакризи. Про це повідомляється на сайті уряду з посиланням на виступ прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля в ефірі політичного ток-шоу.

Читайте такожЄврокомісія виділила Україні 500 мільйонів євро фіндопомоги

За його словами, з МВФ досягнуто домовленості за програмою співробітництва на 18 місяців, протягом яких Україна отримає кредит загальним розміром 5 млрд дол. строком на 5 років.

Відео дня

«Це кредит за програмою stand by із досить спрощеними умовами, який дасть Україні можливість рухатися в напрямку подолання наслідків коронакризи. Перший транш, який ми повинні отримати в червні, становитиме 1,9 млрд дол., на осінь ми очікуємо 1,6 млрд дол., наступного року - 1,5 млрд дол.», - цитує прес-служба Шмигаля.

Також прем'єр повідомив, що в програмі співробітництва з МВФ прописано необхідні структурні маяки, які збігаються з тими напрямами реформ, які вже впроваджуються в Україні.

У повідомленні зазначається, що програма співробітництва з МВФ, на думку Шмигаля, дасть Україні можливість рухатися вперед у відносинах із міжнародними партнерами.

Як повідомляв УНІАН, 21 травня представники Міжнародного валютного фонду на чолі з Іванною Владковою-Холлар провели дистанційні обговорення з українською владою й досягли угоди на рівні персоналу за новою 18-місячною програмою фінансування stand-by на суму близько 5 млрд дол. для подолання наслідків пандемії COVID-19.

Національний банк України прогнозує отримання першого траншу МВФ на 2 млрд дол. у другому кварталі 2020 року.