У банківських обмінниках Києва 8 грудня курс гривні до долара зміцнився на 10 копійок - до 40,20 грн/дол / фото ua.depositphotos.com

Курс долара в Україні до 11 грудня на готівковому ринку буде утримуватися в діапазоні від 40-40,80 грн/дол.

Такий прогноз зробила директор департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Ганна Золотько, зазначивши, що у зазначений період попит на валюту в країні зросте, тому в українських обмінниках ціни можуть частково поповзти вгору.

На її думку, підтримку національної валюти в готівковому сегменті як і раніше будуть надавати операції з купівлі іноземної валюти на безготівковому ринку з розміщенням придбаної валюти на депозитах:

Відео дня

"Популярність цього способу купівлі валюти потроху зростає і відволікає частину попиту з готівкового ринку".

Курс долара в Україні: скільки коштував долар 8 грудня

Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва 8 грудня курс гривні до долара зміцнився на 10 копійок - до 40,20 грн/дол. Щодо євро курс гривні залишився на рівні попереднього дня - 41,80 грн/євро.

Курс готівкового долара в "ПриватБанку" подешевшав на 5 копійок - до 39,70 грн за долар. Курс ЄВРО до гривні подорожчав на 10 копійок - до 41,50 грн/євро. Продати американську валюту в банку можна за курсом 39,20 грн за дол., євро - 40,50 грн за євро.