21 липня НБУ підвищив офіційний курс гривні на 25% - до 36,57 грн / дол / фото REUTERS

Зростання курсу долара є прогнозованою реакцією ринку на неправильне рішення Національного банку України (НБУ) занадто сильно підняти офіційний курс (до 36,57 грн/дол). На подолання наслідків валютної паніки піде не більше як тиждень.

Таку думку висловив фінансовий експерт Віталій Шапран.

Він упевнений, що правильніше було б підвищити курс до 33-34 гривень.

Відео дня

"Реакція ринку була природною – рівень води піднявся і те, що раніше було берегом, стало дном. Тепер в обмінних пунктах понад 40, але така ситуація протримається недовго, НБУ і банки впораються. Враховуючи профіцит валюти на міжбанку, курс за тиждень повинен повернутися до якоря – у 36,6 гривні", – спрогнозував фінансист.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк з 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за якими уповноважені установи можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам, - раніше відповідний курс не повинен був відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

21 липня НБУ підвищив офіційний курс гривні на 25% – до 36,57 грн/дол. Вже через кілька годин після рішення Нацбанку послабити офіційний курс гривні, готівковий курс різко пішов вниз. 

Вас також можуть зацікавити новини: