Курс гривні до долара 16 серпня ослаб на 9 копійок - до 37,74 гривні за долар / фото REUTERS

Курс долара в Україні до 20 серпня перебуватиме у діапазоні 37,3 - 37,8 грн/дол.

Як прогнозує директорка департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Ганна Золотько, на сильні зміни у курсі долара до кінця поточного тижня чекати не варто, тому що попит на валюту дещо впав. За її прогнозом, і гривня не буде проявляти себе активно, хоча зміни будуть, передає 24 канал.

"Зараз ми перебуваємо у сприятливому для гривні часовому проміжку - в середині місяця попит на валюту з боку населення зазвичай знижується. Тому я не прогнозую подальше зростання курсу. Щоправда, враховуючи сформований на ринку фактичний баланс між попитом і пропозицією, і на зміцнення гривні, схоже, чекати не варто", - зазначила експерт.

Банкір вважає, що наближення осені і посилення побоювань українців з приводу повторення енергетичної кризи можуть дещо зміцнити долар, а це своєю чергою може підвищити попит на валюту на сірому ринку.

Курс долара в Україні - скільки коштує долар 16 серпня

Як писав УНІАН, в банківських обмінниках готівковий курс гривні до долара 16 серпня ослаб на 9 копійок - до 37,74 гривні за долар.

Щодо євро курс гривні не змінився і залишився на попередньому рівні - 41,50 гривні за євро.

Продати американську валюту можна дорожче - у середньому за курсом 37,10 грн за долар, в свою чергу, продати євро можна за таким же курсом, як і в попередній день - 40,80 грн за євро.

Вас також можуть зацікавити новини: