Готівковий курс гривні до долара 23 червня в черговий раз залишився на колишньому рівні - 37,30 грн/дол. / Фото REUTERS

Курс долара в Україні у липні 2023 року навряд чи сильно зміниться. Істотних коливань курсу на готівковому ринку в другий місяць літа бути не повинно. Такий прогноз робить головний дилер департаменту казначейства і глобальних ринків ОТП Банку Антон Курінний, передає "Фокус".

"Через припинення діяльності багатьох сірих схем виведення неофіційних доходів, ринок готівкової валюти помітно стабілізувався і непомітні різкі коливання. Поки здається, що може вплинути на курс якась сильно негативна динаміка на війні або, можливо, сезонність",-зазначив експерт.

Своєю чергою аналітик Андрій Шевчишин допустив зміну трендів на валютному ринку влітку, але у цілому ситуація залишатиметься стабільною. За його словами, готівковий курс тримається близько до міжбанку, і при цьому головну партію грають комерційні банки:

Відео дня

"Поки банки тримають таку позицію і не очікують підвищення офіційного курсу, готівковий ринок буде відносно стабільним. Першим сигналом до зміни тенденції буде притримування валюти великими банками, що змінить баланс готівкового ринку".

Курс долара і євро у липні 2023 - інший прогноз

Нагадаємо, раніше начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лісовий спрогнозував, що в липні ситуація на готівковому валютному ринку очевидно буде стабільною і прогнозованою, швидше за все, готівковий курс коливатиметься в межах 36,7-37,7 грн/дол., 40-41, 5 грн/євро.

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 23 червня

Як писав УНІАН, у банківських обмінниках Києва готівковий курс гривні до долара 23 червня в черговий раз залишився на колишньому рівні - 37,30 грн/дол.

Щодо євро курс гривні послабився на 17 копійок і склав 41,07 грн/євро.