Українцям розказали, чи варто міняти гривні на долари / фото ua.depositphotos.com

Конвертувати гривню у долари варто за потреби, не чекаючи зміни курсу валют. Про це в коментарі ТСН.ua сказав ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко.

"Гривневі депозити зараз дають 15-16%, а доларові максимум - 1-2%. Тобто, кожна людина водночас має оцінити для себе ризик девальвації гривні. Якщо вона буде більше 12-13%, то треба міняти, а якщо люди вірять, що такої девальвації не буде, то обмінювати на долари не потрібно", - каже експерт.

За його словами, наразі курс гривні залежить від двох факторів: міжнародної допомоги та наших успіхів на фронті. Саме вони визначають, який курс буде в реальності.

Відео дня

"Якщо Україна проведе успішний наступ і буде вірогідне закінчення війни цього року, то гривня втримає свої позиції десь близько 37 гривень за долар. А якщо будуть якісь невдачі чи помилки в економічній політиці, популістські рішення, то гривня може продовжити девальвацію", - пояснив експерт.

Курс долара після Великодня - прогноз експерта

Після Великодня курс долара в Україні знижуватиметься. Таку думку висловив член товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран.

За його прогнозом, курс на готівковому ринку навіть може впасти до офіційного рівня - 36,6 грн/дол. Все залежатиме від низки факторів, серед яких успіхи ЗСУ на фронті.

Вас також можуть зацікавити новини: