У серпні поточного року на зарплати шахтарям було спрямовано понад 390 млн грн / фото УНІАН Володимир Гонтар

Міністерство енергетики додатково спрямує близько 90 млн грн на погашення заборгованості з зарплати шахтарям.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на засіданні уряду заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Читайте такожРада подовжила дію мораторію на банкрутство державних вугільних підприємств

Відео дня

"Станом на сьогодні Міненерго забезпечило виплату державної підтримки шахтарям із коштів, передбачених у Державному бюджеті на поточний рік, у повному обсязі. Зокрема, на виплату заробітної плати було спрямовано близько 6,5 млрд грн. Паралельно з цим для максимально можливого скорочення заборгованості протягом року вживалися всі можливі заходи. Зокрема, зараз ми працюємо над виділенням додаткових коштів на зарплати шахтарям", - сказав Галущенко.

За його словами, додатково восени з держбюджету було виділено близько 1 млрд грн, які вже надійшли на підприємства в повному обсязі: близько 700 млн грн надійшло в листопаді, 300 млн грн – у грудні.

"У серпні поточного року на зарплати шахтарям також було спрямовано понад 390 млн грн через перерозподіл видатків з інших програм держбюджету. Також ми знайшли можливість за рахунок економії коштів перерозподілити з інших бюджетних програм близько 90 мільйонів, які будуть найближчим часом теж спрямовані на виплати шахтарям", - сказав міністр.

Також він додав, що були проведені переговори з державним підприємством "Центренерго", яке вже вчора перерахувало шахтарям близько 370 млн грн, які надійшли на рахунки підприємств і підуть на виплати зарплат.

Погашення заборгованості:

У жовтні Верховна Рада прийняла закон, який передбачає виділення до кінця поточного року 1 млрд грн на покриття боргів із заробітної плати перед шахтарями.