Податкові ставки у "Дія City" – одні з найпередовіших у світі, повідомив Сергій Верланов / фото УНІАН

Впровадження спеціального правового режиму "Дія City" має усі шанси стати успішним проєктом. Запропоновані в його рамках податкові ставки є одними із найпрогресивніших у світі. 

Таку думку висловив екс-голова Державної податкової служби України Сергій Верланов під час панельної дискусії на тему "Дія Сіty: чому варто стати резидентом", яку організовувала компанія Redcliffe Partners. 

"Чи цей експеримент  ("Дія  Сіty" – Ред.) має хороші шанси, щоб закріпитися і фактично почати жити своїм  життям, як це трапилось з ФОПами? Так, він має шанси. Це не індустріальні парки, які треба побудувати з нуля. Це системна ідея, яка базується на індустрії, що генерує велику частину ВВП, у якій зайнято багато людей. Відповідно, ці рішення стосуються багатьох, і їх відкотити назад буде набагато важче", – розповів Верланов.

Відео дня

Він зазначив, що нинішня редакція концепції спецрежиму є результатом компромісу між владою та бізнесом. Спочатку ідея "Дія Сіty", за його словами, була більш радикальною. 

Він додав, що високо оцінює шанси податкового законопроєкту №5376 на проходження у другому читанні. 

"Більшість у парламенті є консолідованою, тому я думаю, що цей законопроєкт буде підтриманий", – зауважив він.

Нагадаємо, "Дія City" запроваджує комплекс стимулів для ІТ, зокрема, податкові. Запуск спецрежиму запланований на початок 2022 року.