Ілюстрація REUTERS

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) прибуде в Україну протягом 10-12 днів.

Про виконавчий директор від України в МВФ Владислав Рашкован повідомив на форумі "Ялтинська європейська стратегія" (YES).

"Через 10-12 днів в Україну буде спрямована місія, яка буде працювати над угодою stand-by і в майбутньому підтримувати економіку України", - сказав Рашкован.

Відео дня

Читайте такожУкраїна збирається виконати ряд зобов'язань у рамках співпраці з МВФ: перелік

Він зазначив, що головна мета програми МВФ для України полягає в тому, щоб економіка України за рівнем розвитку стала такою, як у країнах-сусідах.

Довідка УНІАН. 9 червня 2020 року Рада директорів МВФ ухвалила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним близько 5 млрд доларів, спрямовану на допомогу в подоланні наслідків пандемії COVID-19.

12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ у рамках нової програми співпраці в розмірі 2,1 млрд доларів.

На початку 2021 року в Україні працювала місія МВФ для перегляду програми stand-by. Місія завершилася без ухвалення рішення про перегляд програми.

У серпні Україна отримала від МВФ понад 2,7 млрд дол. внаслідок розподілу спеціальних прав запозичень (СПЗ) у рамках допомоги країнам-учасницям фонду у відновленні економіки, що постраждала внаслідок пандемії.

9 вересня голова НБУ Кирило Шевченко повідомив, що за планом другий транш МВФ для України має становити 500 млн спеціальних прав запозичень (СПЗ), що приблизно дорівнює 700 млн дол.

Вас також можуть зацікавити новини