Клієнту із захопленої Росією території заблокували кредитну картку / фото УНІАН

Клієнт "ПриватБанку", який проживає на тимчасово окупованій території, поскаржився на раптове блокування своєї карти.

Про це він написав у відгуку на сайті "Мінфін".

"Перебуваю на окупованій території. Сьогодні при спробі здійснити оплату по терміналу отримав відмову. Повернувся додому, зайшов у Приват24 і з'ясував, що "у зв'язку з обстановкою бла-бла-бла кредитні кошти недоступні ... коли будуть доступні ми вас повідомимо". Оплатити комуналку так само не вийшло", - пише клієнт.

Відео дня

Він уточнив, що за час користування кредитними коштами не має посрочек і тримає депозити в банку, що перевищують в рази кредитний ліміт, а також отримує там зарплату.

"Розпитав у знайомих - комусь теж заблокували, комусь - ні", - додає він.

У зв'язку з цим клієнт звернувся до банку з двома питаннями:

  • звідки така вибірковість кому блокувати, а кому ні (за якими критеріями);
  • якщо банк переживає, що не будуть виконані кредитні зобов'язання, то чому не можна наприклад заблокувати частину коштів з того ж вкладу.

"У такий досить важкий час ви буквально кидаєте своїх клієнтів. І так, особисто мені не стільки шкода, що ви заблокували карту, скільки обурює саме ставлення до ваших клієнтів!", - йдеться у відгуку.

Реакція банку

У відповідь співробітник фінустанови пояснив, що "через нестабільність ситуації і підвищений ризик неповернення коштів і невиконання кредитних зобов'язань, зупинено можливість користування кредитними коштами для всіх клієнтів".

"Враховуючи поточну ситуацію, яка є форс-мажорною, згідно зі ст. 1056 Цивільного кодексу України банк має право приймати подібне рішення. Воно продиктоване виключно поточною ситуацією. Як тільки ситуація стабілізується, обмеження буде знято. Ми проінформуємо вас про це додатковим повідомленням", - написав представник "Привату".

скріншот

Раніше повідомлялося, що "ПриватБанк"  обмежив перекази з кредитної картки на інші картки для жителів окупованих Росією територій. На це неодократно скаржилися жителі цих територій, які мають карти "Привату".