"Приват" обмежив операції для деяких клієнтів, скаржиться мешканка Херсонщини / фото УНІАН

"ПриватБанк" обмежив перекази з кредитної картки на інші картки для мешканців окупованих Росією територій.

Про це пише у відгуку на сайті "Мінфін" клієнтка банку з Херсонщини.

"Люди на окупованих не мають доступу до терміналів та не хочуть брати рублі, а хочуть користуватись гривнями та підтримувати економіку України, в магазинах можна переводити з картки на картку, щоб купити хоча б їжі, але банк вирішив, що людям на окупованих можна забути про гривні та користуватись рублями. Я клієнт банку 15 років. Всі кредити (а їх було багато) виплачені, всі товари на виплат успішно оплачені, вважали банк найкращим", - розповіла вона.

Відео дня

За словами жінки, вона не збирається "кидати" банк навіть попри окупанцію, закриває нестачу кредитних коштів та поповнює картку.

"І тут раптом банк забороняє транзакції. Замість того, щоб підтримати людей. Це саботаж та антиукраїнська діяльність. Ганьба вам, вперше за 15 років таке кажу. Антиукраїнський банк", - обурюється клієнтка.

У коментарях інші користувачі припустили, що подібні обмеження пов'язані з ризиками для банку не отримати кошти, які винні йому клієнти. Це нібито пов'язано, що деякі мешканці окупованих територій перестали платити по кредитах у "Приват". У підсумку, додає користувач, "під роздачу" потрапили всі клієнти банку.

скріншот

Представник банку дану ситуацію поки не коментував.

Раніше "ПриватБанк" попередив клієнтів про нову шахрайську схему.