Найбільш прибутковими галузями економіки в Україні наразі є продаж сталі та чавуну.

Про це заявив політолог Павло Охотін, повідомляє "24 канал"

"Основною галуззю, яка зараз дає прибуток – є продаж сталі та чавуну. Прибутки в цій галузі, коли вони ідуть в країну, вони тягнуть й інші сфери за собою. Яскравим прикладом, напевно, можна назвати "Метінвест", – сказав Охотін.

Відео дня

При цьому він зауважив, що коли компанія пришла в прибуток, вона одразу почала виплачувати свої борги та активно інвестувати в покращення свого виробництва.

Загалом, зазначає видання, український бізнес у 2021 році покращив оцінки економічного стану своїх підприємств та перспектив діяльності. Так, за даними Національного банку, індекс очікувань ділової активності показав найвище значення з жовтня 2019 року.

Як зазначили в НБУ, такому зростанню сприяє високий споживчий попит, зовнішня кон'юнктура, а також пожвавлення інвестиційної діяльності.

При цьому одним з найбільших платників податків в Україні є саме група "Метінвест". Лише за перше півріччя компанія перерахувала до бюджету пів мільярда доларів податку на прибуток та інвестувала у розвиток понад 600 мільйонів. Крім того, як зазначено у фінансовому звіті, "Метінвест" на третину більше, ніж у 2020 році, наростив обсяг капітальних інвестицій та майже наполовину – капіталовкладення у проекти підтримки.