Експерти назвали умову подвоєння реального ВВП України до 2030 року / REUTERS

Заплановане урядом у національній економічній стратегії збільшення реального валового внутрішнього продукту України у два рази до 2030 року можливе за умови зростання економіки на 7,2% на рік.

Читайте такожУкраїнська економіка в січні скоротилася ще майже на 3%Про це повідомили експерти Центру економічного відновлення (ЦЕВ) в коментарі УНІАН.

"Подвоєння ВВП за 10 років означає, що у 2030 році реальний ВВП України має становити близько 8 трильйонів гривень. Темп економічного зростання в такому випадку повинен скласти близько 7,2% на рік", - зазначили експерти.

Відео дня

Експерти ЦЕВ підкреслили, що українська економіка здатна збільшитися у два рази за 10 років завдяки виконанню цілого ряду дій, які прописані в національній економічній стратегія-2030.

Зокрема, завдяки введенню податку на виведений капітал, проведенню амністії капіталів, пенсійній реформі та розвитку фондового ринку, удосконаленню регуляторного середовища, масштабній приватизації, створенню міжнародного фінансового центру та фонду фондів, ефективному функціонуванню експортного кредитного агентства та цифровізації економіки.

Що цьому передувало