Рада засідання  13 травня - наживо / Скріншот

Президент Володимир Зеленський прибув на позачергове засідання Ради 13 травня та закликав Раду підтримати законопроект про банківське регулювання.

Читайте також"Ви зараз жартуєте?": Тищенко прокоментував "жорстку розмову" з Зеленським про роботу свого ресторану

«Я думаю, що і так питання банківського закону затягнулося... Є питання захисту нашої економіки. Я думаю, що протягом моєї каденції та вашої каденції буде кілька важливих історичних законопроектів, які повинні об'єднувати всю країну і всі партії. Я хотів, щоб так пройшло голосування сьогодні. Я звертаюся до вас з повагою і хочу, щоб ви підтримали цей законопроект, який повинен захистити українську економіку», - сказав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 30 березня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д).

Законопроект передбачає невідворотність процесу виведення банку з ринку, оскільки відповідне рішення Національного банку не можна буде скасувати або призупинити за рішенням суду.

Водночас чітко визначаються передумови та процедура отримання колишніми власниками виведених з ринку банків компенсацій, якщо вони доведуть в суді незаконність рішення НБУ.

У законопроект до другого читання було подано 16 тис. 586 поправок.

30 квітня Верховна Рада ухвалила рішення про застосування особливої ​​процедури розгляду законопроектів у другому читанні, передбаченої статтею 119-1 закону "Про Регламент Верховної Ради", при розгляді в другому читанні проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д).