Ілюстрація / REUTERS

Під економічними санкціями США опинилися ще 33 китайські компанії. Вашингтон звинувачує їх у зв’язках з виготовленням зброї масового знищення та переслідуваннями етнічної меншини – уйгурів.

Про це повідомляє Reuters.

Це стало відповіддю на публікацію Комуністичною партією Китаю так званого плану посилення національної безпеки у Гонконгу.

Відео дня

Читайте такожМінфін США запідозрив Дерипаску у відмиванні грошей Путіна - Financial Times

Деякі з компаній назвали "співучасниками порушення прав людини, репресій громадян Китаю, масових затримань, примусової праці та високотехнологічного нагляду за уйгурами".

Ще понад два десятка компаній додали через підтримку закупівель зброї Китаєм, їхня діяльність пов’язана з розробкою штучного інтелекту, у які американські компанії типу Nvidia Corp і Intel Corp активно інвестують. Серед найвідоміших – NetPosa

Санкції полягають в обмеженні продажу їхніх товарів у США, їхнє виготовлення з використанням контенту або технологій Штатів.

Як повідомляв УНІАН, міністерство торгівлі США ввело заборону для американських компаній на експорт товарів і послуг двом російським компаніям – «Авілон» і «Техномар».